Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB – Kanada ticaret anlaşmasına hellim peyniri engeli

Avrupa Birliği (AB) üyesi Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (KRY) parlamentosu, AB ile Kanada arasında imzalanan bir serbest ticaret anlaşmasının onaylanmasını reddetti. KRY Parlamentosu’nda ret oyu verenlerin gerekçesi, anlaşmanın hellim peyniri başta olmak üzere Kıbrıs ürünlerine gerekli korumayı sağlamaması.

AB ülkeleri ile Kanada arasında mallar ve hizmetlerin ihracatını kolaylaştıracak serbest ticaret anlaşması (CETA) imzalanmış olsa da tam olarak yürürlüğe girmesi için AB’nin 27 üye ülkesinin de anlaşmayı parlamentolarında onaylaması gerekiyor.

KRY Parlamentosu’nun CETA’ya karşı çıkmasının bir sebebi de bu anlaşmanın yüksek hacimdeki ihracatı teşvik ederek büyük şirketlerin kârını artıracağı ve küçük şirketleri de iflasa sürükleyeceği.

Kıbrıs hükümeti yetkilileri oylamanın ardından yaptıkları açıklamada, hükümetin anlaşmada Kıbrıs ürünleri için imtiyazlar isteyeceği, bu pazarlığın sonunda anlaşmayı tekrar parlamentoya sunacaklarını dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.