Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca’dan hastanelerin kapasitesinin dolduğu iddialarıyla ilgili açıklama: “Asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerin dolu olduğuna yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı. Koca, açıklamasında iddiaların asılsız olduğunu söyledi:

“Koronavirüs nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur.”

Dün (5 Ağustos), Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, yeni açılan Konya Şehir Hastanesi’nde inceleme yapmıştı. Koç, incelemelerinin ardından kentte artan koronavirüs vaka sayılarına dikkat çekmişti: “Konya, koronavirüs ile yoğun bir dönem yaşıyor ancak diğer acil durumlarda vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. Sadece koronavirüs dışı hastaların tedavi edildiği tek merkez Konya Şehir Hastanesi olacaktır. Şu anda salgını güzel bir şekilde yönetiyoruz ancak vatandaşlarımızdan ricamız maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız.”

Sağlık Bakanı Koca, Konya İl Sağlık Müdürü Koç’un bu açıklamasının ardından hastanelerin dolu olduğuna yönelik iddiaların kasıt taşıdığını, bu iddiaların dikkate alınmaması gerektiğini söyledi:

“Konya: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.