Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da taksilerde şeffaf panel dönemi başlıyor

Haber: Okan Yücel & Özgür Özdemir

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), devam eden koronavirüs salgını nedeniyle hem taksi şoförleri hem de yolcuların daha güvenli ve sağlıklı yolculuk etmeleri amacıya şeffaf panel uygulaması geliştirdi. Buna göre, ön koltuk ile arka koltuk arasına hava geçişkenliğini kısıtlamak için şeffaf bir panel konulacak. 

Şeffaf panelin prototipi bugün ABB Başkanlık binası önünde basın mensuplarına tanıtıldı. Şeffaf panel uygulanmış taksiyi Beltema Sigorta Genel Müdürü Ali Çalışkan anlattı: “Taksici arkadaşlarımızı SMS yoluyla bilgilendirdik. Dileyen arkadaşlarımız SMS kodlarıyla başvuru yapmaları halinde bu panele ulaşacaklar. Uygulama Avrupa’nın pek çok şehrinde mevcut. Türkiye’de ise ilk olarak biz yapıyoruz.”

Şeffaf panel, Ankara’da başvuran taksiciler için ücretsiz olarak yerleştirilecek. Belediye kaynakları şehirde 7 bin 700 taksi olduğunu belirtirken şu ana kadar 500’e yakın taksicinin panel için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Şeffaf panel için şu ana kadar 500’e yakın taksicininbaşvuruda bulunduğu belirtildi.

Şeffaf panel uygulamasına geçen taksilerde “Bu araç koronavirüse karşı korunaklıdır” yazılı çıkartmalar da bulunacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.