Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, YÖK kararıyla görevden uzaklaştırıldı

Pamukkale Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’nın açtığı ilanda yer alan kriterleri yalnızca eşinin karşıladığı ortaya çıkan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, görevden uzaklaştırıldı.

Pamukkale Üniversitesi, mayıs ayında Personel Daire Başkanlığı bünyesinde personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Personel alımı ilanında belirtilen şartların, sadece Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ’a uygun olacak şekilde, kişiye özel olarak belirlendiği ortaya çıkınca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 7 Ağustos’ta Bağ hakkında soruşturma açılmıştı.

YÖK, bugün (10 Ağustos 2020) Hüseyin Bağ için görevden uzaklaştırma kararı verdi.

Soruşturma açıldıktan sonra, YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur” ifadeleri yer almıştı.

Ne olmuştu?

Pamukkale Üniversitesi tarafından yayınlanan “öğretim görevlisi” ilanında, alınacak personel için Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı mezunu olmak, dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, lisans sonrası en az 10 yıl deneyim, yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak ve ikinci dil bilmek gibi nitelikler aranıyordu.

Rektör Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ’ın Arapça Öğretmenliği mezunu, dil bilimi ve kültür araştırmaları konusunda yüksek lisans yaptığı kendi özgeçmişinde bulunuyor. Ayrıca Derya Bağ, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretimi sertifikasına da sahip.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.