Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor – Soner Durgun, birlikte yaşadığı kadının üzerine benzin döküp yaktı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Soner Durgun, kendisini ve birlikte yaşadığı 31 yaşındaki Merve Yeşiltaş’ı benzin dökerek yaktı. Ağır yaralanan Yeşiltaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, tedaviye alınan Durgun’un ise hayati tehlikesi devam ediyor. 

Doğan Haber Ajansı’na (DHA) göre, yaklaşık bir yıldır birlikte yaşayan Merve Yeşiltaş ve Soner Durgun, bilinmeyen bir nedenle kavga etmeye başladı. Durgun evde bulunan motorlu testereye ait benzini önce Yeşiltaş’ın üstüne, daha sonra kendi üstüne dökerek çakmakla ateşe verdi. Kıyafetlerinin ve bazı eşyaların yanması sonucu çıkan yangını gören komşular ambulansı ve itfaiyeyi arayıp haber verdiler. İlk müdahale Fatsa Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra, ağır yaralı Durgun ve Yeşiltaş Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vücudunda ikinci derece yanıklar olduğu tespit edilen Merve Yeşiltaş hayatını kaybetti. Tedaviye alınan Soner Durgun’un sağlık durumunun ise kritik olduğu öğrenildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kadın örgütleri: İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı kadınlar hayatta olabilirdi

2 Temmuz‘da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili “Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” açıklaması birçok kişi tarafından sert tepki gördü.

İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen kadın örgütleri, sözleşmenin tartışmaya açıldığı ilk günden beri eylemler, yürüyüşler ve forumlar düzenleyerek sözleşmenin neden hayati önem taşıdığını anlatıyorlar. Pek çok kadın örgütü, Merve Yeşiltaş’ın yakılarak katledilmesinden sonra tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.