Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Televizyonların tercih programlarında “örtülü” üniversite reklamı

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici kişisel blogunda, dört haber kanalındaki programda özel üniversite temsilcilerinin ekrana çıkarılıp tanıtım yapmasını ve devlet üniversitelerinin yok sayılmasını yorumladı.

Bunun yasal da etik de olmadığını vurgulayan Bildirici, “Gördüğüm kadarıyla, tercih programlarında tanıtılan üniversitelerin seçiminde objektif bir kriter uygulanmıyor. Programlarda konuşan rektör ve dekanları izlerken Türkiye’deki 131 devlet, 75 vakıf üniversitesi arasından neden o üniversitenin yöneticisinin programa davet edildiği anlaşılamıyor. Devlet üniversitelerinin yöneticilerinin bu programlara davet edilmemesinin de yayıncılık açısından bir açıklaması olması gerek. Programlarda tanıtılan üniversitelerin akademik başarı sıralamalarından, bilimsel alandaki başarılarından, öğrenci memnuniyet düzeyi ve mezunlarının iş bulma oranlarından söz etmiyorum bile… Böyle olunca da bu programlarda tanıtımı yapılacak özel üniversitelerin, özel sponsorluk anlaşmaları ya da ücret karşılığı seçildiği izlenimi uyanıyor” dedi. Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.