Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın açıklaması sırasında Beyaz Saray dışında silah sesleri duyuldu, Gizli Servis bir kişiyi vurdu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump basın açıklaması yaptığı sırada güvenlik güçleri tarafından apar topar salondan çıkartıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Trump, Beyaz Saray’ın önünde bir ateş sesi duyulduğunu ve bir kişinin vurularak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Olay yaşandığı sırada basın mensuplarının da dışarı çıkmasına izin verilmezken Donald Trump birkaç dakika sonra salona geri geldi. Tedbir nedeniyle güvenlik güçleri tarafından Oval Ofis’e alındığını belirten Trump, olayla ilgili ilk açıklamayı yapan isim oldu. Trump şöyle konuştu:
“Beyaz Saray’ın önünde silah ateşlenmiş. Gizli Servis’e teşekkür etmek lazım. Bir kişi Gizli Servis tarafından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Durumunu bilmiyoruz. Henüz elimizde bir detay yok. Ancak durum kontrol altında”.

ABD Gizli Servis Üniformalı Bölümü Şefi Tom Sullivan ise 51 yaşında bir adamın Beyaz Saray’a oldukça yakın bir yerde agresif bir şekilde güvenlik güçlerinin üzerine yürüdüğünü ve elini kıyafetine doğru götürdüğünü söyledi. Bunun üzerine adamın vurulduğunu ve hastaneye kaldırıldığını söyleyen Sullivan başka bir açıklamada bulunmadı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.