Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdat, Irak’ın kuzeyine düzenlenen Pençe-Kaplan Operasyonu’ndan sonra Hulusi Akar’ın ziyaretini iptal etti

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyine düzenlediği Pençe-Kaplan Operasyonu’nun ardından, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yarın Bağdat’a yapacağı ziyaret Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Türkiye’ye ait silahlı insansız hava araçlarının (SİHA), Soran ilçesindeki Sidekan bölgesinde seyir halinde bir aracı hedef aldığı ve iki üst düzey ordu mensubuyla bir araç sürücüsünün yaşamını yitirdiği belirtildi. Operasyonu, “Türkiye’nin drone ile yaptığı açık bir saldırı” diye niteleyen bakanlık, “Türk Savunma Bakanı’nın perşembe günü yapılması planlanan Irak ziyaretinin iptal edildiğini duyuruyoruz” dedi. Açıklamada, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağrılacağı da belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanlığı: “Egemenliğimize yönelik tehlikeli bir ihlal”

Konuyla ilgili açıklama yayımlayan Irak Cumhurbaşkanlığı da, “Türk ordusunun Irak toprakları içerisindeki operasyonları Irak’ın egemenliğine yönelik tehlikeli bir ihlaldir, kınıyoruz” dedi ve Ankara’yı operasyonları durdurmaya çağırdı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi ise, “PKK ile Türkiye’nin savaşını ve çekişmelerini, Kürdistan Bölgesi ve Irak sınırlarının dışına taşımaları gerektiğini bir kez daha tekrarlıyoruz” açıklaması yaptı.

Operasyonla ilgili Türkiye’den tek açıklama, şu ana dek Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Açıklamada, “Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen ve planlandığı gibi başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda kahraman komandolarımız, tespit ettikleri sığınak ve mağaralarda terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirdi. Tespit edilen malzemeler METİ timimiz tarafından imha edildi” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.