Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cathay Pasifik Hava Yolları, koronavirüs salgını sebebiyle 1.3 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı

Hong Kong’un önemli şirketlerinden biri olan Cathay Pasifik Hava Yolları, koronavirüs salgını yüzünden bu yılın ilk yarısında 1.3 milyar dolar kaybettiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını sebebiyle, taşımacılık ve havacılık sektörüne talebin azalması yüzünden pazar payı düşen Cathay Pasifik Hava Yolları’nın mali durumu ciddi zarar gördü. Şirket, bu yılın ilk altı ayında, 70 yıllık tarihindeki en kötü dönemini yaşadı. Geçen yılın ilk altı ayında, şirketin 172 milyon dolar kâr ettiği açıklanmıştı.

Koronavirüsün Çin’den seyahat edenler aracılığıyla dünyaya yayıldığının ortaya çıkmasının ardından, yolcu taleplerinde ani düşüş yaşandı. Cathay Pasifik, filosundaki 152 uçaktan 120’sini seferden çekmek zorunda kaldı. Şirketin kargo operasyonları ise salgından nispeten daha az etkilendi.

Hong Kong hükümetinden destek talep eden şirket yönetimi, 37 bin çalışanından da haziran ayına kadar üç hafta süreli ücretsiz izin almalarını istedi. Haziran ayında, havayolu şirketini kurtarmak amacıyla 5 milyar dolarlık bir kurtarma paketi devreye girmişti.

Koronavirüs salgını sebebiyle neredeyse tüm ülkeler sınırlarını kapattı. Bu yüzden, birçok ülkede havayolu şirketleri zarar gördü. Üstelik Çin ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında süren ticari savaş, Hong Kong üzerinden yaşanan diplomatik gerginlik ve yeni ulusal güvenlik yasası da yaşanan krizin etkisini artırdı.

Cathay Pasifik’in başkanı Patrick Healy, küresel ekonomik krizin ve yükselen diplomatik gerginliğin, hava yolu faaliyetlerindeki sorunları artıracağından endişe duyduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.