Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Çin’de dondurulmuş gıdalarda koronavirüse rastlandı, ABD’de okulların açılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor

Çin’de dondurulmuş tavukta koronavirüs çıktı. Yunanistan’da mülteci kampında ilk defa koronavirüs vakası rapor edildi, kamp kapatıldı.  ABD’de koronavirüse maruz kalma potansiyeli uyarısı yapan bir akıllı telefon uygulaması kullanılmaya başlandı. Dünyadan son koronavirüs haberlerini derledik.

Çin‘in iki farklı şehrinde, Güney Amerika ülkelerinden ithal edilen dondurulmuş gıdalarda koronavirüse rastlandı. Guangdong eyaletine bağlı Shenzhen şehrindeki bir markette rutin olarak yapılan koronavirüs testlerinde, Brezilya’dan ithal edilen tavuk kanatlarında koronavirüse rastlandığı belirtildi. Xian şehrinde ise Ekvador’dan getirilen dondurulmuş karideslerin ambalajlarında koronavirüs tespit edildi. Bu gelişmelerin ardından diğer paket gıdalar üzerinde yapılan koronavirüs testleri artılırken, koronavirüs çıkan gıdalara temas etmiş kişilere de test yapıldı. Gıdalarda tespit edilen virüsün şimdilik insanlara bulaşmamış olduğu açıklanırken uzmanlar, gıdalardan virüs bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu belirtiyor.

Yunanistan yakınlarındaki mülteci kamplarından birinde perşembe günü (13 Ağustos) ilk defa koronavirüs vakası rapor edildi. Kamp, tedbir amacıyla 25 Ağustos’a kadar kapatıldı.

İngiltere hükümeti,  “Salgın Hazırlık Departmanı” oluşturma kararı aldı. Departman, salgınla ilgili şimdiye dek edinilmiş tecrübelere ve verilere bağlı olarak hükümet tarafından koronavirüse karşı alınan tedbirleri ve getirilen düzenlemeleri değerlendirecek.

Koronavirüs salgınında en fazla vaka ve ölüm sayılarının kaydedildiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), Teksas ve Kaliforniya eyaletlerinde okulların açılmasına yönelik tartışmalar devam ediyor. Eyalet yönetimleri okulların yeniden açılmasına yönelik karar almakta zorlanırken veliler ve okul yönetimlerinde de okulların açılmasına yönelik korku ve endişe hâkim. ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Joe Biden’ın Teksas seçim kampanyasındaki başdanışmanı Mike Collier, bu durumu eleştirerek “Anneler, babalar ve öğretmenler ölüm kalım hakkında bir karar vermeleri için zorlanıyorlar” diye konuştu.

ABD’de bazı eyalet yönetimleri, koronavirüsün yayılmasına engel olmak amacıyla Apple ve Google’ın çatı şirketi Alphabet tarafından geliştirilen bir akıllı telefon uygulamasını kullanmaya başlayacak. Uygulama koronavirüse maruz kalma potansiyeline karşı kullanıcıları uyarıyor. Uygulama, telefondaki Bluetooth teknolojisinden yararlanarak kullanıcılara eğer koronavirüs testi pozitif çıkmış başka bir uygulama kullanıcısı yakındaysa sinyal yolluyor. Böylece testi pozitif çıkan kişinin kimliği deşifre edilmeden diğer kullanıcılara virüs tehlikesinden haberdar olabiliyor. İlk kez Virjinya eyalet yönetimi tarafından kullanılan uygulanmanın yakın zamanda birçok farklı eyalette aktif olarak kullanılması planlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.