Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eczacı Rojda Yılmaz ile söyleşi: “Geçen yıl kur farkı yüzünden az sayıda grip aşısı gelmişti, bu yıl aşıya yoğun talep olduğu için endişeliyiz”

Koronavirüs salgınına karşı dünya çapında aşı çalışmaları yürütülürken, grip mevsiminin yaklaşması eczacıları endişelendirmeye başladı. Diyarbakır’da yaşayan eczacı Rojda Yılmaz, geçen yıl koronavirüs olmadığı halde kur farkı nedeniyle sınırlı sayıda grip aşısının geldiğini belirterek, “Şimdi salgınla birlikte grip aşısına yoğun bir talep var. Ancak geçen yıl yaşananları göz önüne aldığımızda, bu konuda endişeliyiz. Şimdiden grip aşısı için sipariş veren, rezervasyon yapanlar var” dedi.

Eczacı Rojda Yılmaz ile salgınla mücadeleyi, eczanelerdeki yoğunluk durumunu, e-reçete ve kağıt reçetelerin kullanımını, grip ile zatürre aşılarını ve maske kullanımını konuştuk.

Eczanelere daha çok kronik rahatsızlığı olanların ilaç almak için geldiğini söyleyen Yılmaz, “Eskiden eli, kolu incinen veya ağrıyan bile gelip ilaç alırken, virüsle birlikte artık onlar gelmiyor. Eczanelerdeki yoğunluk bu bakımdan azaldı. Biz de korunma çerçevesinde vatandaşı eczanenin içine doldurmak yerine, dışarıda tutup sırayla almaya çalışıyoruz. Ancak kış mevsimiyle birlikte dışarıda tutamayacağımız için yeni tedbirler alacağız” diye konuştu.

Son dönemde korunma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan C ve D vitamini ilaçlarına talebin arttığını söyleyen Yılmaz, kağıt reçetelerin kullanılmaya devam edilmesini de eleştirdi. Kağıt reçetelerin elden ele geçtiğini ve üzerinde virüs varsa bu şekilde bulaşın arttığını söyleyen eczacı Yılmaz, “Bütün işlemlerin e-reçete ile yapılması gerekir” dedi.

Şu anda maske konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Yılmaz, ancak herkesin bir şekilde maskeye ücretsiz ulaşmasının daha doğru olacağını düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.