Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihi mağlubiyet: Bayern Münih, Barcelona’yı 8-2 yenerek Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Almanya’nın temsilcisi Bayern Münih, Katalonya’nın temsilcisi Barcelona’yı 8-2 yenerek tarihi bir skora imza attı. Önceki akşam (14 Ağustos) Portekiz’in Lizbon şehrinde oynanan maçta Bayern Münih, 8-2’lik bir skor ile adını Şampiyonlar Ligi yarı finaline yazdırdı. Bayern aynı zamanda Şampiyonlar Ligi tarihinde bir eleme maçında sekiz gol atan ilk takım oldu.

Maç çok hızlı başladı. Dördüncü dakikada Thomas Müller‘in attığı gol ile Bayern öne geçti. Gol yedikten sonra ataklarını sıklaştıran Barcelona, David Alaba‘nın yedinci dakikada kendi kalesine attığı gol ile skoru eşitledi.

Maçın 21. dakikasında, Ivan Perisic’in attığı gol ile Bayern, maç skorunu 2-1 yaptı. Bayern’in ataklarının ardı arkası kesilmedi. Maçın 27. dakikasında Bayern’in süperstarı Robert Lewandowski’nin defans arkasına attığı pası düzgün bir vuruş ile gole çeviren Serge Gnabry, skoru 3-1 yaptı. Sağlı sollu ataklarla devam eden Almanya temsilcisi, Müller’in golü ile skoru 4-1’e getirdi. İlk yarı 4-1 tamamlandı.

İkinci yarı Bayern fırtınası esmeye devam etse de Barcelona 57. dakikada Luis Suarez‘in golü ile karşılaşmayı 4-2’ye getirdi. Fakat altı dakika sonra Bayernli Alphonso Davies, sol kanattan rakiplerini tek tek geçerek ceza sahasına girdi. Davies’in ceza sahası içinden ortaya çevirdiği pası gole çeviren Joshua Kimmich, 63. dakikada skoru 5-2’ye çıkardı.

Karşılaşmada Countinho rüzgarı

Bayern Münih Teknik Direktörü Hans-Dieter Flick, 75. dakikada oyuna eski Barcelonalı oyuncu Philippe Coutinho‘yu dahil etti. 82. dakikada Coutinho’nun ortasını gole çeviren Lewandowski, skoru 6-2 yaptı. Coutinho 85. ve 90. dakikada iki gol atarak skoru 8-2 yaptı ve maçın sonucunu tayin etti. 15 dakikada eski takımına iki gol atan Coutinho, maça damgasını vurdu.

“Tek kelimeyle utanıyorum!”

Barcelona’nın futbolcusu Gerard Pique, maçın sonunda yaptığı açıklamada “utanç duyduğunu” söyledi. Pique, “Tek kelimeyle utanıyorum! Böyle oynayamazsınız, Avrupa’da böyle oynayamazsınız. Bu yaşadığımız ne ilk, ne ikinci, ne de üçüncü… Çok zor bir durum, bunun bir yansıması olmalı. Kulübün bir değişime ihtiyacı var. Teknik ekipten ya da futbolculardan bahsetmiyorum. Kimseyi işaret etmek istemiyorum. Yapısal olarak her anlamda kan değişimi gerekiyor çünkü bu ilk değil. Eğer bir değişiklik yapılacaksa ve bu dinamik değişecekse, ben ayrılmaya hazırım. Dibe vurmuş durumdayız. Hepimizin bir iç hesaplaşmaya ve Barcelona için neyin en iyisi olduğuna karar vermeye ihtiyacı var” dedi.

The Sun Football, Barcelona için yaşanan hezimetin ardından takımın teknik direktörü Quique Setién‘in görevine son verildiğini iddia etti.

Çeyrek final maçları bugün sona eriyor

Şampiyonlar Ligi’nde bugün çeyrek final maçlarının sonuncusu oynanacak. Manchester CityLyon‘un karşılaşacağı maç, bu akşam Türkiye saati ile 22:00’de başlayacak. Karşılaşma yine Portekiz’in Lizbon şehrinde olacak. Son 16 turunda Juventus‘u 1-0 ve 2-1’lik sonuçlar ile elemeyi başaran Lyon, turnuvada çeyrek finalde Manchester City ile eşleşti. İngiltere’yi temsil eden Manchester City ise İspanya’nın temsilcisi Real Madrid’i iki maçta da 2-1’lik skorlarla mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.