Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump, rakibi Joe Biden’ı eleştirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek gösterdi: “Erdoğan ile aramız çok iyi ve beni dinliyor”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, katıldığı bir canlı televizyon bağlantısı sırasında kasımda yapılacak başkanlık seçimlerindeki rakibi Joe Biden’ı eleştirirken Türkiye ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilişkilerini örnek gösterdi. Biden’ın zihninin ileri yaşından dolayı kapalı olduğunu ve dünya liderleriyle iletişim kuramayacağını öne süren Trump, bazı ülkelerin başkanlarının kendisini arayarak Erdoğan ile konuşmasını çünkü Erdoğan’ın yalnızca kendisini dinlediğini belirttiklerini söyledi ve “Erdoğan’la aramız çok iyi ve beni dinliyor” dedi.

ABD Başkanı Trump, Fox News kanalında katıldığı bir canlı telefon bağlantısında kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde rakibi olacak Demokrat Partili Joe Biden hakkında sert açıklamalarda bulundu. 77 yaşındaki Biden’ın “zihinsel açıdan kapalı” olduğunu ve dünya liderleriyle kendisi gibi iletişim kuramayacağını öne süren Trump, “Diğer ülkelerle ve liderleriyle muhatap olurken zehir gibi, birinci sınıf satranç oyuncularıyla muhatap oluyorsunuz. Ben bütün liderleri tanıyorum, işleri gayet iyi götürüyoruz. Mesela Erdoğan’ın yönettiği Türkiye” diye konuştu.

“Erdoğan’ın dinlediği tek kişi sensin, bizi dinlemiyor”

Türkiye ve Erdoğan’la ilişkilerinden bahsederken geçen hafta yaşadığını öne sürdüğü bir olayı anlatan Trump, “Bazı ülkelerin başkanları geçen hafta beni arayarak ‘Erdoğan’ı arayıp onunla konuşabilir misin?’ diye sordu. Ben de ‘Neden?’ diye sordum. ‘Dinlediği tek kişi sensin. Bizi dinlemiyor, bir tek seni dinliyor’ dediler. ‘Bunun nedeni Amerika Birleşik Devletleri başkanı olmam mı?’ diye sordum, ‘Hayır, senden dolayı, senin kişiliğinden dolayı. Dinleyeceği tek kişi sensin’ dediler. Bunu kamuoyu önünde söylemeyi pek sevmem ama bu doğru. Erdoğan’la aramız çok iyi ve beni dinliyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.