Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li şarkıcı Britney Spears, babasının kendisi üzerindeki vesayetini kaldırtmak istiyor

2007 yılında ciddi psikolojik sorunlar yaşayan dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears için babası Jamie Spears’a mahkemece vasilik görevi verilmiş, babasının sağlık sorunlarından dolayı 2019’da bu görev iş insanı Jodi Montgomery tarafından yürütülmüştü. Kariyerine yönelik işlemleri, finansal ve sağlık süreçlerini vasisi aracılığıyla yürütmek zorunda olan Spears, vesayetin babasına geri verilme ihtimaline karşı mahkemeye dava açtı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) açtığı dava ile babasının kendisi üzerindeki vesayetine tamamen son vermek isteyen ünlü şarkıcının avukatı Samuel D Ingham III, The Guardian gazetesine konuştu. Ingham, yaşadığı psikolojik sorunlardan ötürü 2008 yılından beri kariyerine dair işlemleri vasisi aracılığıyla yürüten şarkıcının, kurumsal alanda çalışan Jodi Montgomery’yi, finansal işlerinin yürütülmesinde babasından daha uygun birisi olarak gördüğünü söyledi.

Britney Spears’ın babası Jamie Spears, 2008’de şarkıcıya vasi olarak atanmıştı.

Ingham, “şarkıcının istekleri ve hayatında gerçekleşen büyük değişimler kapsamında kendisine uygulanan vesayet hükümlerinin değişmesi gerektiğini” vurgularken, babası Jamie Spears’ın, şarkıcının talebine “agresif bir şekilde karşı çıkacağını” savundu. 

Britney Spears’ın vesayeti, babasının 2019’da yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü Jodi Montgomery tarafından yürütülüyordu. Vesayet çerçevesinde şarkıcının kurumlarla yaptığı sözleşmeler, görüştüğü insanlar ve sağlık kayıtları vasisi tarafından kontrol edilebiliyor. 

ABD hukukunda vesayet, bireyin kendi işlerini yürütemediği ve kendi kararlarını sağlıklı bir şekilde alamadığı durumlarda sözkonusu oluyor. Bu kapsamda kişiye ailesinden veya yakınlarından birisi mahkemece vasi olarak atanıyor. 

12 yıldır vesayet altında olan Britney Spears’ın hayranları, şarkıcı üzerindeki vasilik durumunun kaldırılması için sosyal medya üzerinden “Free Britney” kampanyası başlatmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.