Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – “Erdoğan bir karar vermeli: Ya kadınlar ya tarikatlar”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilmesi konusunda vereceği kararla ilgili olarak tarafını seçmesi gerektiğini belirtti.

“Bugüne kadar bütün seçimlerde kadınlardan daha fazla oy almış olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti içindeki sesi çok çıkan bir azınlığın ‘Saadet Partisi’ne gideriz, desteğimizi çekeriz’ şantajı altında. Bu şantaj ağırlıkla bazı tarikat ve cemaatlerden ve kadınların sadece evinde oturup kocası izin vermedikçe burnunu dışarı çıkarmadan çocuk doğurması ve ona hizmet etmesini isteyen örümcek kafalardan geliyor. Ses çıkarılmadıkça da Erdoğan’ı zor bir tercihe doğru itiyor. Erdoğan bir karar vermeli: Ya kadınlar ya tarikatlar. Ya kadınların haklarını bu zorbalıklara karşı koruyacak ya da ‘Başörtüsü özgürlüğü verdik, yetmiyor mu?’ deyip bu baskıya boyun eğecek” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.