Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope 5 yaşında

Türkiye’nin sivil, bağımsız, özgür ve çoğulcu bir basın ortamına ihtiyacı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, başta Twitter ve onun video yayın platformu Periscope-Scope olmak üzere, YouTube ve Facebook da dahil sosyal medya imkanlarını ve dijital teknolojileri kullanarak 20 Ağustos 2015’te yayın hayatına başlayan Medyascope, beş yaşına bastı.

Gazeteci Ruşen Çakır’ın öncülüğünde, “Çünkü özgür” sloganı ile kurulan Medyascope, 60 kişilik kadrosu ve katkıda bulunan yurtiçinden ve yurtdışından yüzlerce gönüllüsünün ürettiği video ağırlıklı özgün içerikleri ile Türkiye’nin öncü haber-yorum-analiz platformuna dönüştü. 

Medyascope
Medyascope

Geçen beş yıl içinde Türkiye’de başka bir yayıncılığın mümkün olduğunu gösteren Medyascope, bu süreçte, Türkiye’de hiçbir medya kuruluşunda olmayan iki ödül ile gururlandırıldı: Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) “Özgür Medya Öncüsü Ödülü” ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ile TV5-Monde tarafından verilen “Basın Özgürlüğü Ödülü”. Bu iki uluslararası ödülün yanı sıra, Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi de her yıl verdiği “Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülü”ne 2017 yılında Medyascope’u layık gördü.

Yayıncılık tarzı Türkiye’de ve dünyada benzersiz olan Medyascope, sivilliğinden, bağımsızlığından, özgürlüğünden ve çoğulculuğundan ödün vermeden, haberciliğin yüz aklarından biri olmaya devam edecek.

Bizi izlediğiniz için teşekkür ederiz!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.