Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gizli ve hızlı soygun: Japonya’nın ünlü Ninja müzesine giren hırsızlar, üç dakika içinde 150 kiloluk para kasasını çalıp kaçtı

Japonya’nın Iga şehrindeki ünlü Iga-Ryu Ninja Müzesi’nde geçen pazar günü (16 Ağustos) büyük bir soygun gerçekleşti. Müze kapısını zorlayarak içeri giren hırsızlar üç dakika içinde 150 kiloluk para kasasını çalıp kaçtı. Kasada 9 bin 500 dolar karşılığı olan 1 milyon yen vardı. 

Japon kültüründe “gizli ve süratli olma” becerileri ile bilinen ninjalara ait tarihi bir okul olan Iga-Ryu Müzesi’nde ilginç bir soygun yaşandığı ortaya çıktı. Japon polisi, soygunun geçen pazar günü müze görevlilerinin ayrılmasından hemen sonra gerçekleştiğini tahmin ediyor. 

Yomiuri Shimbun gazetesinin haberine göre, hırsızlar müze kapısını manivela kolu ile zorlayıp açtı. Soyguncular yalnızca üç dakikada, içinde 9 bin 500 dolar olan 150 kiloluk kasayı alıp binadan ayrılırken soygunu tıpkı ninjalar gibi, gizli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdi. Pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 01.30’da müze alarmlarının çalmasından sonra olay yerine gelen polisler bina etrafında kimseyi bulamadı. 

Iga-Ryu Ninja Müzesi, ninja ve ninjitsu dövüş sanatına ilgi duyanların uğrak yeri.

The Guardian gazetesinin haberine göre, çalınan para kasasında geçen hafta sonu müzeye gelen ziyaretçilerin ödedikleri giriş ücretleri bulunuyordu. Ninja ve ninjitsu dövüş sanatına ilgi duyanların uğrak yeri olan müzeye geçen hafta sonu bine yakın ziyaretçi geldiği belirtildi. CNN International‘a göre, ormanın içindeki müze geceleri hırsızlar için ideal bir hedef. Haberde, soygunun koronavirüs salgını sonrası müzedeki ziyaretçi sayısının yeniden artmaya başladığı bir zamanda gerçekleştiği vurgulandı. 

Ninjalar ve Iga-Ryu Müzesi

14. yüzyılın feodal çağlarına uzanan geçmişleriyle Japon dövüş sanatları tarihinin önemli figürlerinden olan ninjalar, gizlilik yetenekleri ve diğer üst düzey becerileri ile biliniyor. Tarih boyunca casusluk, sabotaj, suikastlar ve gerilla savaşları ile anılan usta dövüşçüler, ninjitsu olarak anılan dövüş sanatını icra ediyorlardı. 

Ninjalar, Japon tarihinde düzenledikleri gizli suikastlar
ve casusluk faaliyetleriyle biliniyor

Iga-Ryu Müzesi ise tarihin en eski ninjitsu okulu olarak biliniyor. Şu sıralar Japon turizm ve ve eğlence endüstrisinin önemli bir parçası olan tarihi Iga-Ryu, ninjalar ve ninjitsuya dair sergi ve gösterilerin yer aldığı bir müze olarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası.

Ünlü müze ziyaretçilerine kapsamlı bir ninja deneyimi yaşatıyor. Önceden ninjaların yaşadığı konut, iki sergi salonu ve ninja gösterilerinin yapıldığı bir sahnenin bulunduğu mekan, dışarıdan basit bir yapı gibi gözükse de dönen duvarları, tuzaklı kapıları ve gizli kompartımanlarıyla Japonya’nın en önemli yapılarından biri. 

Müzedeki salonlarda ninjaların kullandığı silahlar sergileniyor.

Salonlarında ninja kostümleri, silah ve aletlerinin sergilendiği müze, bir ninjanın günlük hayatı ve benimsedikleri pratik teknikler hakkında bilgi veriyor. Örneğin bu tekniklerden birisi, kedilerin gözlerine bakarak zamanı söyleyebilmeleri. 

Ninja gösterileri ise özgün ninja teknikleri ve “ninja yıldızı” gibi gerçek silahlarla yapılıyor. Gösteriler yalnızca Japonca olarak gerçekleşse de yabancı turistler de gösterilere büyük ilgi gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.