Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’a halef kim? Albayrak mı, Soylu mu, başkası mı?

Gazeteci Murat Yetkin YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın halefinin kim olabileceğini yazdı. Karadeniz’de doğalgaz keşfini ilan töreninde, Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı öne çıkarmasının, onu AKP’deki halefi olarak gösterdiği şeklindeki yorumlara neden olduğunu söyleyen Yetkin, “Sonuçlar gösteriyor ki, İçişleri Bakanı Soylu’nun AK Parti tabanı ötesine yayılan bir beğenilirlik düzeyi bulunuyor. Albayrak’ın ise AK Parti tabanının tamamını dahi tam kapsamayan bir beğeni düzeyi. Bu durumda siyasetin içinde olmayan gözlemciler, Erdoğan’ın eğer kongrede genel başkanlığı devretmek istiyorsa Soylu’ya devretmesini akla yakın bulabilirler. Ya da son zamanlarda İstanbul Sözleşmesi ve benzeri çıkışlarla AK Partili kadınların bir kısmını dahi çileden çıkarsa da Saadet Partisi ve İslamcı kesimlere sıcak mesajlar ileten Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş. Bir başka seçenek de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine (CHS) erken geçiş ve yerel seçimler nedeniyle koltuğunu erken bırakmak zorunda kalan Binali Yıldırım’ın, ya da bir başka ‘abi’nin partinin başına geçmesi. Güçlü siyasetçilerin sonradan kendilerine katılan kişileri kendilerine yakın tuttuğu, onlardan azami yararlandığı ancak yerlerine geçirecek kadar güvenemedikleri biliniyor. Soylu’nun DYP-Demokrat Parti’de, Kurtulmuş’un da Has Parti’de Erdoğan’a sert eleştiriler yönelttikten sonra AK Parti’ye geçtikleri biliniyor. Diğer yandaysa, bütün hatalarına rağmen ve ne toplumda ne partide diğerleri kadar beğeni düzeyine sahip olmasa da aile üyesi olma güvenine sahip Albayrak bulunuyor” dedi. Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.