Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aile hekimi Dr. Engin Ünaldı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Sinop’ta aile hekimliği yapan Dr. Engin Ünaldı (66) koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Sinop Yakamoz Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Hekimi Dr. Engin Ünaldı koronavirüse yakalanmıştı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Ünaldı’nın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ünaldı, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu. 

Ankara Tabip Odası, Ünaldı’nın hayatını kaybettiğini “Aile hekimlerinin iş yükü arttığı ölçüde enfekte olma ve hayatını kaybetme riski de artıyor” diyerek duyurdu.

Dr. Engin Ünaldı kimdir?

Dr. Engin Ünaldı, 1954 yılında Sinop’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Sinop ilinde tamamladıktan sonra 1974 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1982 yılında Sağlık Bakanlığı kadrosuna geçerek ilk görev yeri olan, Sinop Merkez 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda mesleki hayatına başladı. Sırasıyla Sinop SSK Hastanesi, Sinop Türkeli Merkez Sağlık Ocağı, Sinop Erfelek Toplum Sağlığı Merkezi’nde çalıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadrosuna geçerek Samsun Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde ve Ayancık Dispanseri’nde görevini sürdürdü. 2010 yılında Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulamaya geçirdiği aile hekimliği programı sonrasında Sinop’un Saraydüzü ilçesini seçerek aile hekimi olarak göreve başladı. En son çalıştığı yer ise Sinop Yakamoz Aile Sağlığı Merkezi’ydi. Dr. Engin Ünaldı evli ve iki çocuk babasıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.