Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceyla Pazarbaşıoğlu IMF’nin Strateji, Politika ve İnceleme Dairesi Başkanı olarak atandı

Ekonomist Ceyla Pazarbaşıoğlu, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Strateji, Politika ve İnceleme Dairesi Başkanı olarak atandı. 2018’in Ekim ayından beri Dünya Bankası’nda Adil Büyüme, Finans ve Kurumlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Pazarbaşıoğlu, IMF’deki görevine 15 Eylül’de başlayacak.

İktisat lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nden alan Pazarbaşıoğlu, doktorasını ABD’nin Georgetown Üniversitesi’nde yaptı. 2001-2003 yılları arasında Bankalar Denetleme ve Düzenleme Kurulu’nda (BDDK) başkan yardımcılığı yapan Pazarbaşıoğlu, Dünya Bankası’ndaki görevinden önce 23 sene boyunca IMF’de çalıştı. IMF’nin Para ve Sermaye Piyasaları Başkan Yardımcılığı pozisyonuna kadar yükselen iktisatçı, bir dönem ABN AMRO Yatırım Bankası’nın Gelişen Avrupa Piyasaları Başekonomisti olarak da görev yapmıştı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva atama kararıyla ilgili, “Ceyla’nın olağanüstü diplomatik bilgisi, liderlik yeteneği, kurumlar konusundaki uzmanlığı ve adanmışlığı IMF’nin üye ülkelerine bu zorlu ekonomik koşullar altında daha etkili hizmet edebilmesine yardımcı olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.