Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aktris Bella Thorne, “fanlarına özel” sosyal medya hesabından bir günde 1 milyon dolar kazandı

Eski Disney yıldızı oyuncu Bella Thorne, yaygın olarak müstehcen içeriklerin paylaşıldığı “OnlyFans” platformunda hesap açmasının ardından 24 saat içinde 1 milyon dolar gelir elde etti. 22 yaşındaki Thorne, aylık 20 dolara abonelik sattığı hesabı üzerinden takipçilerine özel paylaşımlar yapacak.

OnlyFans, hesap sahiplerinin abonelik sistemi ile takipçi kabul ettiği ve paylaşımlarının sadece takipçilerine açık olduğu bir platform. 2016’da kurulan platformda ağırlıklı olarak erotik içerikli paylaşımlar yapılıyor. Özellikle koronavirüs salgını sırasında birçok seks işçisi sosyal mesafe uygulamasını gözeterek bu platforma yönelmiş, sosyal medya şirketi yüzde 75 büyümüştü.

Thorne, Jason Derulo ve Cardi B’nin ardından OnlyFans platformunda hesap açan ünlülerden oldu. Platformun tarihinde en kısa sürede en yüksek sayıda takipçiye ulaşan Thorne 24 saat içinde 1 milyon dolar, bir hafta içinde ise 2 milyon dolar kazandı.

Ancak Thorne bu hesaptan çıplak pozlar paylaşmayacağını, platforma “araştırma amaçlı” kaydolduğunu açıkladı. Menajeri, Thorne’un içinde yer alacağı bir filme hazırlık olarak bir hesap açtığını söyledi.

Rolling Stones dergisinin haberine göre, platform üzerinden yaptıkları paylaşımlarla para kazanan seks işçileri Thorne’un hesap açmasına tepkili. Rolling Stones’a konuşan “Solo” hesabının sahibi, “platform büyüdükçe seks işçilerinin platformdan dışlanacağını” belirtti. Bir diğer eleştiri ise ünlü bir isim olan Throne’un platformdaki tecrübesinin oradaki seks işçilerinden ciddi anlamda farklı olacağından, “film için yapacağı araştırmanın” eksik kalacağı.

OnlyFans platformunda içerik üreten seks işçisi Aussie Rachel, “Ünlülerin platformu farklı bir şeye dönüştürmesi, bunu yaparlarken saçma miktarlarda para kazanmaları ve seks işçilerinin yaşadıkları sorunlardan bahsetmemeleri bizlere atılan bir tokat gibi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.