Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manisa ve Bursa’da işçileri taşıyan araçlar kaza yaptı: Beş işçi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı

Bursa ve Manisa’da bu sabah işçi taşıyan araçların karıştığı iki kaza meydana geldi. Kazalarda toplam beş işçi hayatını kaybetti, 26 işçi yaralandı.

Bursa’da işçileri taşıyan servis direğe çarptı, iki kişi öldü

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde işçileri taşıyan servis midibüsü kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Kazada iki kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

Kaza, sabah 08.00 sıralarında Bursa-Mudanya yolu İhsaniye Metro İstasyonu önünde meydana geldi. İşçileri taşıyan servis seyir halindeyken kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan elektrik direğine çarptı. Midibüs, şiddetli çarpmanın etkisiyle hurdaya döndü. Kazada iki işçi hayatını kaybederken 16 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine ambülans, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibi yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı, sıkışan işçileri de itfaiye ekipleri çıkardı.

Manisa’da da traktör kaza yaptı, üç işçi hayatını kaybetti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde ise üzüm işçilerini taşıyan traktör ile panelvan çarpıştı. Kazada üç işçi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 06.30 sıralarında, Manisa- Akhisar yolunun Tirkeş Kavşağı yakınlarında oldu. Akhisar’dan Manisa yönüne giden minibüs, tarım işçilerini taşıyan 45 UB 3159 plakalı traktörün römorkuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle traktörün römorku devrildi. Römorkta yolculuk yapan tarım işçileri ise yola savruldu.

Kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri yaptıkları kontrolde, kazada iki işçinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını belirledi. Yaralılar, ambülanslarla hastaneye kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.