Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB tarafından İstanbul’a getirilen 540 yıllık Fatih Sultan Mehmet portresi Saraçhane’de tanıtıldı, tablo 6 Ekim’de ziyarete açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Londra’da düzenlenen müzayededen satın alınarak İstanbul’a getirilen Fatih Sultan Mehmet tablosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Saraçhane’de tanıtıldı. İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından yapılan 540 yıllık tablo, 6 Ekim’de Saraçhane’de ziyarete açılacak.

1453 yılında İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinde yapılan tablosu, Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s salonunda, 25 Haziran’da gerçekleştirilen müzayedede İBB tarafından satın almıştı. 770 bin sterlin (6 milyon 500 bin lira) karşılığında satın alınan tarihi tablo için, bugün (28 Ağustos) Saraçhane’de tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya yerli ve yabancı basın kuruluşları yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu, özel bir ambalaj içinde salona alınan tabloyu basın mensuplarının önünde açtı.

Toplantıda konuşan Ekrem İmamoğlu, “Böylesi kıymetli bir tablonun Türkiyemize kazandırılmasına vesile olduğum için, onur ve gurur duyuyorum” dedi ve şöyle devam etti:

“Fatih Sultan Mehmet’in bu eserini buraya kazandırmak müthiş bir duygu. Tabii, İstanbul halkıyla buluşması lazım, İstanbul halkıyla, İstanbullu’nun evinde kavuşması lazım. İstanbullu’nun evi, Saraçhane’deki İstanbul halkına ait bu belediye sarayı. Onun için burada buluşmayı sağlayacağız.”

Tablo 6 Ekim’de ziyarete açılacak

İmamoğlu, tablonun 6 Ekim günü Saraçhane’de ziyarete açılacağını duyurdu: “Buradaki çalışmalar da sonlandığında tabloyu, İstanbul’un, İstanbullular’ın, vatanıyla özgür bir şekilde buluştuğu; Mustafa Kemal Atatürk’ün, İstanbul’un tekrar millete ait olmasını sağladığı 6 Ekim’de, burada, kıymetli İstanbullu hemşerilerimizle buluşturacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.