Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kürtçe video ve mesajlar ile koronavirüse karşı mücadele veren Dr. Eser Çetin: “Anadilini konuştuğunuzda hasta size güveniyor ve can kulağı ile dinliyor”

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde aile hekimliği uzmanı olan Dr. Eser Çetin, sosyal medya hesaplarında Kürtçe videolar ve mesajlar paylaşarak Türkçe bilmeyen vatandaşları koronavirüse karşı uyarıyor. Dr. Çetin, anadilde hasta ile daha rahat ve daha güvenli bir ilişki kurulduğunu belirterek “Anadilini konuştuğunuzda hasta size güveniyor ve sizi can kulağı ile dinliyor. Bu videolar ve hastaneye gelen hastalar ile anadilde gerçekleştirdiğimiz iletişim konusunda çok olumlu tepkiler aldık” dedi. Dr. Çetin, Türkçe bilmeyen Medyascope izleyicileri için koronavirüsten korunmaların yollarını Kürtçe anlatan bir mesaj da verdi.

Koronavirüse karşı halkta önce vurdumduymazlığın ve olayı ciddiye almama tavrının hâkim olduğunu söyleyen Çetin, “Ben de anadilim olan Kürtçe ile koronavirüse karşı korunma amaçlı videolar çektim ve bunu sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Bu konuda üzerime düşeni yerine getirmeye çalışıyorum. Bölgede görev yapan ve buralı olan doktorların çoğu anadilini biliyor. Hasta ile anadilde güvenli bir diyalog kurulmasını sağlıyor” diye konuştu.

Aile hekimliği uzmanları olarak Dicle Üniversitesi’nde şu anda bir çifte standart ile karşı karşıya olduklarını da söyleyen Çetin “Hastanede yaptıkları yeni bir program ile koronavirüs hastalarının neredeyse büyük bölümünü 24 aile hekimliği uzmanına bıraktılar. Biz bunu adil bulmuyoruz. Düzeltilmesini istiyoruz. Eşitlikçi ve adaletçi bir yaklaşım istiyoruz. Bu konuda yeni rektörümüz ile görüşerek sorunun düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.