Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kronik hastalığı olan kişilere dikkat çekmeyi amaçlayan “Empati” filminin yönetmeni Burhan İnal ile söyleşi: “Bir gün dışladığımız herkesin yerinde olabiliriz”

Şırnak’ta yaşayan bir grup genç, koronavirüs salgınından önce de kronik hastalıkları sebebiyle maske takmak zorunda olan kişilerin durumuna dikkat çekmek ve onlarla empati kurulmasını kolaylaştırmak amacıyla ‘Empati’ adlı bir kısa film çekti.

Salgın sürecinde maske takma zorunluluğu getirilmesine vurgu yapan filmin yönetmeni ve senaristi Burhan İnal, senaryoyu nasıl kaleme aldığını Medyascope‘tan Yağmur Varol‘a anlattı. 

Burhan İnal, filmde cerrahi maskeyi bir simge olarak kullandığını belirterek “Bugün herkes potansiyel hasta konumunda. ‘Dışladığımız herkesin, günü gelince yerinde olabiliriz’ düşüncesi beni bu senaryoyu yazmaya itti. Ben burada ötekileştirilenlerin simgesini maske olarak kullanıp aslında herkesin dili olmaya çalıştım’’ dedi. 

Beklediğinden daha fazla olumlu tepki aldığını söyleyen İnal, “Empati”nin ilk projesi olduğunu, bu yüzden bu kadar olumlu tepki almanın kendisini şaşırttığını söyledi: “Çektiğimiz kısa filmi, kolektif bir şekilde kendi öz gücümüzle var ettik.”

Hayata geçirmek istediği birçok projesinin olduğunu aktaran İnal, ‘’Hazırda bir dizi senaryosu ve iki uzun metrajlı film senaryomuz var. Kendimi topluma karşı sorumlu hissediyorum. Bu saatten sonra kendimi ancak bu şekilde ifade edebileceğimi düşünüyorum” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.