Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Akşener, cumhurbaşkanlığı ve “devlet abla” duruşu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReporttaki yazısında, Halk TV’de 28 Ağustos’ta yayınlanan, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Şirin Payzın‘ın sorularını yanıtladığı programda konuşulanları yorumladı. Yetkin, Akşener’in halkla en çok görüşen ve kendisi konuşmak yerine vatandaşı konuşturan siyasi lider olduğunu söyledi.

Akşener’in, programda üç farklı mesaj verdiğini söyleyen Yetkin, bu mesajların seçmene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, son olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na verildiğini belirtti:

1- Seçmene: Aranızda olmaya, sesinizi duyurmanıza aracı olmaya devam edeceğim,
2- Erdoğan ve Bahçeli’ye: Bölme çabanıza rağmen Millet İttifakıyla devam edeceğim,
3- Kılıçdaroğlu’na: Olamazsam ittifakı bozmam, ama cumhurbaşkanı adaylığına talibim
.

Murat Yetkin, yazısını Meral Akşener’in farklı bir siyasi imajı olduğunu söyleyerek sonlandırdı:

“Tansu Çiller’den çok farklı Akşener. Çiller ilk kadın parti lideri ve ilk kadın başbakan idi ama siyasete Süleyman Demirel sayesinde paraşütle indirilmişti. Vefasızlık gösterdiği Demirel’in üç büyük yanlışından biriydi. Halktan kopukluğun simgesi gibiydi. Yönetimi Ankara’daki güvenlik bürokrasisi, İstanbul’daki belli çıkar çevreleri ve DYP içindeki ak saçlı hayranlar ordusuyla yürüterek ekonomiyi de siyaseti de çıkmaza sürükleyen isimlerden olmuştu. Akşener yeni bir siyaset kapısı açma gayretinde. Nitekim cumhurbaşkanlığı seçim sürecini fiilen başlatan da o oldu.”

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.