Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Batı Dünyası Ortadoğu Hakkında Neyi Yanlış Anlıyor?” – Ömer Taşpınar ile söyleşi

Araştırmacı ve akademisyen Ömer Taşpınar ile “Batı Dünyası Ortadoğu Hakkında Neyi Yanlış Anlıyor?” (What the West is Getting Wrong About the Middle East?) isimli yeni çıkacak kitabını konuştuk.

Taşpınar, bölgedeki kriz ve çatışmaların temelinde İslam’ın olduğu ön kabulüyle politikalarını inşa eden Batı dünyasının yanlış algılarını üç farklı bağlamda inceliyor: Türkiye, Şii-Sünni çatışması ve IŞİD’in ortaya çıkışı.

Araştırmacı yazar, İslam’ın Ortadoğu siyasetindeki rolünün abartıldığını vurgularken, bölgedeki siyasal ve sosyoekonomik faktörlerin Batı tarafından görmezden gelindiğini belirtiyor. Bu kapsamda, Taşpınar’a göre, bölge devletlerindeki siyasal kurumların zayıflığı ve milliyetçilik günümüzdeki Ortadoğu’ya şekil veren temel faktörlerden.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.