Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğu Akdeniz krizinde Almanya ve Fransa’nın tutumu – Prof. Senem Aydın Düzgit ve Nilgün Arısan Eralp ile söyleşi

Türkiye ile Yunanistan arasında Akdeniz’deki gerilim karşılıklı sert açıklamalar ve kışkırtıcı icraatla hız kesmeden sürüyor. Avrupa Birliği’nin iki büyük ülkesinden Fransa açıkça Atina’ya arka çıkarken, Almanya tansiyonu düşürmek için arabuluculuk deniyor. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Uzmanı ve Araştırma ve Akademik İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Senem Aydın Düzgit, Doğu Akdeniz krizinde bu iki ülkenin tutumunu analiz ettiler. Paris ve Berlin Ankara’ya karşı “iyi polis-kötü polis” oyunu mu oynuyor? Fransa ve Almanya’nın Türkiye ile ilişkileri açısından çıkarları çelişiyor mu? İki ülkenin Avrupa Birliği vizyonu nasıl farklılıklar gösteriyor? Yanıt aradığımız soruların başlıcaları…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.