Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Gerici şımarıklık yüz verdikçe astarını istiyor

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta“Gerici şımarıklık yüz verdikçe astarını istiyor” başlıklı bir yazı yayımladı. 30 Ağustos’ta Akit TV’nin yayınında“Anıtkabir” yerine “Anırkabir” yazılmasından bahseden Yetkin, konuya ilişkin şunları kaleme aldı:

“Soran olursa ‘KJ (altyazı) hatası olmuş derler’ dedim içimden. Aynen de öyle dediler. RTÜK ‘inceliyormuş’.

Gericilerin yalanları, bahaneleri, iftiraları bile tahmin edilebilir. Oyun planları aynıdır. Gürültü çıkar, iftira at, ihanetle suçla, kabul ettirebilirsen ne âlâ… Ne oldu her gün ekranlarda, sütunlarda kadınlara hakaret edenlere? İşi insani ve hukuki haklarının bilincindeki AK Partili kadınlara “fahişe” demeye vardırınca sesi kesildi. Azgın azınlık güruhundan olmasa şu anda çoktan hapisteydi. AK Partili olmayan kadınlara hakaret de her türlü saldırı da zaten serbest sayılıyor bu ekibe.

Yargı da hata yapıyor, siyaset de.

Belki Erdoğan ve çevresindeki bazılarının işine geliyor bu gönüllü tetikçilerin gerici çıkışlarıyla toplumdaki nabzı ölçmek. Hatta belki bu ekiplerle işbirliğine giderek onları kazandığını sanıyor. Onların Kemal Kılıçdaroğlu’na, Meral Akşener’e, Selahattin Demirtaş’a, düne kadar yaltaklandıkları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a vurmaları hoşuna gidiyor belki. Unutmamalı ki, bu güruh aynı kolaylıkla kendisine karşı da dönebilir bir gün.

İşleri dönmek ve geriye gitmektir çünkü.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.