Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu Haldun Boysan hayatını kaybetti

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Haldun Boysan, dizi çekimleri için bulunduğu Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde kaldığı otelde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. 

62 yaşındaki oyuncu “Maria ve Mustafa” adlı yeni bir dizinin çekimleri için Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunuyordu. Kaldığı otelde kalp krizi geçiren Boysan, set çalışanlarının haber vermesi üzerine ambülans ile hastaneye kaldırıldı. Ancak Boysan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kongre üyesi olan Haldun Boysan için, kulüp tarafından taziye mesajı paylaşıldı:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Haldun Boysan için taziyelerini iletti:

Oyuncular Sendikası, Haldun Boysan’ın ölümüyle alakalı Twitter’dan bir mesaj yayınladı:.

https://twitter.com/oyuncusendika/status/1300552687189188609

Haldun Boysan kimdir?

Haldun Boysan, 6 Temmuz 1958 tarihinde Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda görev yaptı. Birçok dizide oynayan Boysan, 1999 yılında 11. Ankara Film Festivali’nde “Gemide” filminde canlandırdığı “Kamil” karakteri ile en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.