Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: 17 yaşında ve dört aylık hamile Zeynep Sarıaydın katledildi

Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan Zeynep Sarıaydın (17), evli olduğu erkek Erdoğan Sarıaydın tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Erdoğan Sarıaydın ile sekiz aydır evli olan kadının dört aylık hamile olduğu ortaya çıktı. 

Zeynep Sarıaydın ve Erdoğan Sarıaydın arasında dün bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı ve evli olduğu erkek, Zeynep Sarıyaydın’ı tüfekle vurdu. Silah sesini duyanların şikayetiyle eve, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaptıkları kontrolde, Zeynep Sarıaydın’ın yaşamını yitirdiğini belirlerken gözaltına alınan Erdoğan Sarıaydın, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zeynep Sarıaydın’ın cenazesi Erdemli ilçesine bağlı Yağda Mahallesi’nde toprağa verilecek.

2020’nin ilk sekiz ayında 209 kadın erkekler tarafından katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, 2020 yılının ilk sekiz ayında 209 kadın erkekler tarafından katledildi. İstanbul Sözleşmesi tartışmalarının en yoğun yaşandığı temmuz ayında 36 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Temmuz ayı aynı zamanda en çok kadın cinayetinin yaşandığı ay olarak kayıtlara geçti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.