Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2 milyon varil petrol taşıyan Hint petrol tankerinde yangın çıktı: “Çevre felaketine dönüşebilir”

Yaklaşık 2 milyon varil petrol taşıyan New Diamond isimli bir Hint petrol tankeri, Sri Lanka’nın doğu kıyısı açıklarında yanmaya başladı. Reuters’ın haberine göre, tankerdeki 23 kişilik mürettebattan biri kaybolurken, bir kişi de yaralandı. Kuveyt’in Mina Al Ahmadi Limanı’ndan hareket eden gemi, Hindistan’ın en büyük petrol şirketi olan Hindistan Petrol Şirketi’ne (IOC) ait varilleri Hindistan’daki Paradip Limanı’na götürüyordu.

Sri Lanka Donanması’nın sözcülerinden Yüzbaşı Indika de Silva, 23 kişilik mürettebatın içinde bir kayıp bir de yaralı olduğunu doğrularken, iki Rus savaş gemisinin yangınla mücadeleye destek olmak için Sri Lanka’daki Hambantota Limanı’ndan hareket ettiğini belirtti.

“Uluslararası bir çabaya ihtiyacımız olacak” diyen Silva, geminin kargo bölümünde henüz herhangi bir hasar oluşmadığını sözlerine ekledi. Sri Lanka Deniz Koruma Kurumu ise tankerden olası bir petrol sızıntısını önlemek için gereken önlemlerin hemen alınacağını söyledi.

Sri Lanka Hava Kuvvetleri tarafından çekilen fotoğrafta tankerdeki yangın görülüyor.

Hindistan Sahil Güvenlik birimi ise yangınla mücadeleye destek olmak amacıyla birkaç gemi ve uçağın bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Hindistan Petrol Şirketi olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Petrol tankerinin rotası

Singapur’daki bir gemi firmasının genel müdürü olan Ashok Sharma “Bugüne kadar hiçbir çift gövdeli petrol tankeri (VLCC) petrol sızıntısına sebep olmadı. Ancak yine de sızıntı, geminin aldığı hasara bağlı” dedi ve eğer sızıntı olursa bunun bir çevre felaketine dönüşebileceğini belirtti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler