Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prens Harry ve Meghan Markle program yapmak için Netflix’le anlaştı

İngiltere tahtının varisi Prens Charles’ın ikinci oğlu Prens Harry ve oyuncu eşi Meghan Markle, kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletine yerleşmelerinden altı ay sonra yeni kariyerlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Prens Harry ve Meghan Markle, ismi henüz açıklanmayan bir prodüksiyon şirketi kurarak eğlence sektöründeki büyük kuruluşlarla yaptıkları görüşmelerin ardından dünya çapında 193 milyon abonesi bulunan medya platformu Netflix ile birkaç yıl devam edecek bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Prens Harry, eşi Meghan Markle ile birlikte, 2020 yılının Ocak ayında sürpriz bir kararla kraliyet ailesindeki görevlerini bırakacaklarını ve ABD’nin Kaliforniya eyaletine taşınıp bağımsız bir yaşam sürmeye karar verdiklerini açıklamıştı.

Prens Harry ve eşi Markle, çarşamba günü (2 Eylül) medya platformu Netflix ile birkaç seneyi kapsayan bir anlaşma imzaladıklarını ve platform için belgesel, uzun metrajlı film, senaryolu şovlar ve çocuk programları yapacaklarını açıkladı. Sözkonusu eğlence programlarında Prens Harry ve Meghan Markle’ın da kamera karşısına geçeceği belirtildi. Ancak Prens Harry ile evlendikten sonra oyunculuğu bırakan Markle’ın meslsğine geri dönmek gibi bir planının olmadığı biliniyor. Markle, son olarak 2018 yılında Suits adlı televizyon dizisinde rol almıştı.

Yeni ebeveyn olan Prens Harry ve Meghan Markle, Netflix ile anlaşmalarının ardından yaptıkları açıklamada “Programlarımızda odak noktamız bilgi ve umut veren içerikler oluşturmak” diyerek televizyon programlarında ilham verici aile programları yapmanın önemini vurguladı.

Son aylarda prodüksiyon projeleri için bir adres arayışında olan çift, Disney, Apple ve NBCUniversal ile görüşmelerinin ardından son olarak Kaliforniya merkezli Netflix ile anlaşmaya vardı. Netflix’in eşbaşkanı ve içerikten sorumlu yöneticisi Ted Sarandos, “Yaratıcı işleri için Netflix’i seçmelerinden son derece gururluyuz ve onların toplumu güçlenmesini sağlayacak programlarını geniş çapta izleyici kitlelerine ulaştırmalarına vereceğimiz katkıdan dolayı heyecanlıyız” dedi.

Netflix’in Prens Harry ve Meghan Markle’a ne kadar ödeme yapacağı henüz açıklanmadı. Ancak çiftin çiftinin temsilcilerinin çeşitli yayın kuruluşlarıyla son aylarda yaptıkları görüşmelerde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir anlaşma aradıkları konuşuluyordu. Netflix’in özellikle diğer medya platformlarının da anlaşma yapmaya çalıştığı yüksek profilli insanlarla iş yapmak için kesenin ağzını cömertçe açtığı biliniyor.

Netflix diğer geleneksel yayın ağlarıyla rekabetinden dolayı büyük izleyici kitlesine ulaşmak için kendisini yüksek meblağlardaki yatırımlarına devam etmek zorunda hissediyor. Aile programları Netflix’in özellikle önem verdiği alanlardan biri. Prens Harry ve eşi Meghan Markle daha önce, kadınlara ilham vermek amacıyla oluşturulan bir animasyon serisinin prodüktörlüğünü üstlenmişti. Ayrıca geçen hafta, Netflix’in yayımladığı paralimpik oyunlar hakkındaki “Rising Phoenix” adlı belgeselde Prens Harry de boy göstermişti.

Toplumsal mesajlara odaklı, ırksal adalet, cinsiyet eşitliği, çevre bilinci gibi içeriklere sahip eğlence programları, film ve belgeseller bir süredir Hollywood’un odak noktası oldu. Netflix ve eBay milyarderi Jeff Skoll tarafından kurulan Participant Media gibi şirketler bu çizgide yaptıkları içeriklerle tanınıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.