Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evli olduğu avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren erkek hakkında istenen ceza değiştirildi: Tasarlayarak öldürmeden değil, kasten öldürmeden yargılanması isteniyor

Kendisinden boşanmak isteyen avukat eşi Müzeyyen Boylu’yu, 19 Mayıs 2019’da Diyarbakır’da çocuklarının gözleri önünde 14 kurşun ile öldüren doktor Mesut Issı’nın yargılanmasına devam edildi.

Issı’nın “kasten, tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenirken savcı, bugün görülen duruşmada verdiği mütalaada bu kez, sanığın “eşe karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Müzeyyen Boylu’nun ailesinin avukatları mütalaaya itiraz etti ve sanığın tasarlayarak, planlayarak ve canavarca hisle Boylu’yu öldürdüğünü söyledi. 

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada, 15 aydır çeşitli gerekçelerle savunma yapmayan Mesut Issı, ilk kez detaylı bir savunma yaptı. Savunmasında, çocuklarının gözü önünde öldürdüğü eşini suçladı. Kendisinin barışmak istediğini, boşanmak istemediğini ancak Boylu’nun annesinin bir araya gelmelerini engellemeye çalıştığını iddia etti. Sanığın mahkemeden dava ile ilgili yayın yasağı talebi ise reddedildi.

“Sanık, tipik bir erkeklik savunması taktiği uyguladı”

Duruşmadan sonra mahkemede yaşananları değerlendiren Boylu ailesinin avukatı Hatice Demir, sanığın 15 aydır yargılamaktan kaçmak için her türlü taktiği denediğini, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne bile yatırıldığını belirterek şöyle konuştu: “Gelen adli tıp raporunda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu ortaya çıktı. Sanık ilk defa ayrıntılı bir savunma yaptı. Sanık, 15 aydır süreçleri izleyip ve kurgu dahilinde bir durumu hikayeleştiren tipik bir erkeklik savunma taktiği uyguladı. Başka kadın davalarında bilinen savunmanın aynısını yaptı. Evliliğinde yaşanan sorunları ve barışma ısrarlarını anlattı. Sonuca ve cinayete gelmek istemedi. Müzeyyen Boylu’yu suçladı. Müzeyyen’in boşanma davasında sulh olmak istediğini söyledi ama Müzeyyen, belgelere göre boşanma davasında anlaşmak istemediğini söylemiyor. İfadeler mahkemenin önündeydi. Olay günü Müzeyyen’in kendisine, kendisini iki aydır aldattığını ve kendisini rahat bırakmasını istediğini söyledi. Tipik bir erkeklik savunması yaptı. Kendilerinin dinlettiği tanıklar bile Müzeyyen’in bundan rahatsız olduğunu söylediler. Bütün ifadeleri kurgu şeklinde yaptı, daha önceki kadın cinayetlerindeki savunmaların neredeyse aynısını yaptı.” 

Avukat Demir, savcılığın, sanığı dinlemeden mütalaasını sunduğunu da belirterek “Mütalaasında, eşe karşı kasten tasarlamanın olmadığı ve canavarca hisle eziyet etme olmadığını söyledi. Sanığın önceden silah temini ve Müzeyyen’i takibi sözkonusudur. Mütalaaya katılmadık, katılmıyoruz. Duruşma 28 Eylül tarihine ertelendi, O gün bir aksilik olmaz ise karar çıkacaktır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.