Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanser tedavisi gören oyuncu Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti. Kanser tedavisi gören Ünel, durumu ağırlaştığı için 18 Ağustos’ta hastaneye kaldırılmıştı. 

Çıraklıktan oyunculuğa giden hayat

Türkiye kökenli Alman oyuncu Birol Ünel, 1961 yılında Mersin’de doğdu. Ailesiyle birlikte 1968 yılında Almanya’ya göç eden Ünel’in çocukluğu Bremen’de geçti. Parke döşemecisinde çıraklık yapan Ünel, daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksekokulu’na yazıldı ve sanat hayatına başladı. Fatih Akın’ın yönettiği 2000 tarihli “Temmuz’da” filmiyle sinema dünyasında tanınan Ünel, film kariyerine 1987 yılında “Yolcu” filmiyle, tiyatro kariyerine ise 1992 yılında Berlin Tiyatrosu’nda başladı.  Sanat hayatı boyunca 57 film ve oyunda yer alan Birol Ünel, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 65 bin kişi tarafından izlenen ve sekiz ödül alan, yine Fatih Akın’ın yönettiği “Duvara Karşı” filminde Cahit Tomruk karekterini canlandırdı.  

https://twitter.com/oyuncusendika/status/1301807189632389121

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.