Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başak Demirtaş’tan AİHM Başkanı’na: “Mahkemenizin kararlarını uygulatmayan Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileriyle görüştünüz, durumu bir de bizden dinleyin”

4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano’ya sosyal medyadan seslendi. Başak Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Selahattin Demirtaş’ın ve HDP’li siyasetçilerin AİHM’deki davalarını kendisine anlatmak için Spano’yu Diyarbakır’a davet etti.

Başak Demirtaş, Türkçe ve İngilizce yaptığı paylaşımlarda şunları söyledi:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano, mahkemenizin verdiği kararları uygulatmayan Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileriyle görüştünüz. Son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve AKP İl Başkanı’yla da bir araya geldiğinizi görüyorum.

Mardin, Diyarbakır’a komşu. Şayet Diyarbakır’da misafirimiz olursanız başta eşim Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’li siyasetçilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki davalarını size anlatmak isterim.

Eminim ki, ziyaretiniz sırasında görüştüğünüz yetkililerinden hükümetin pozisyonunu fazlasıyla öğrenme fırsatınız oldu. Durumu bir de bizden dinlemek için, bana sadece bir saat ayırmanız yeterli olacaktır. Sizi Diyarbakır misafirperverliğiyle ağırlamak isterim. Saygılarımla.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.