Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Gündem saptırma oyununda idam cezası tuzağı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, idam cezası tartışmalarını değerlendirdi.

İdam cezasının geri getirilmesi talebinin gündem saptırma denilemeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu söyleyen Yetkin, bir tarikat şeyhinin, müridinin kızına tecavüz etmesi olayının ardından çocuk tecavüzü için idam talep edilmeye başlandığını belirterek, bu olayı öne sürerek idam cezasına karşı çıkanların “tecavüzü savunuyor” pozisyonuna düşürülmek istendiğini söyledi.

Erdoğan ve Bahçeli, 1960 darbesinin ardından idam edilen Menderes, Zorlu ve Polatkan’ın yargılandığı Yassıada’nın “Demokrasi Adası” olarak açılış töreninde görülüyor. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Yetkin, çocuğun cinsel istismarı gibi suçlar için idam cezasının dillendirildiğini ancak eğer idam geri gelirse, bunun kapsamının, iktidarın çıkarları doğrultusunda değiştirileceğini vurguladı: “MHP lideri Devlet Bahçeli, en son 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında devlete karşı işlenen suçlar vesilesiyle idam istemişti. Bu defa da başta çocuklara yönelik saldırılar olmak üzere, cinsel saldırı suçları için getirme çağrısı yaptı. Bu filmi defalarca gördük. Meclise bu amaçla getirilecek, sonra bir önergeyle içine ‘devlete karşı işlenen suçlar’ eklenecek, sonra bir başka önergeyle devlete karşı işlenen suçların kapsamı genişletecek, tarikatların namına halel gelmesin diye o kapsam daraltılacak, geriye siyasi suçlar kalacak.”

Yetkin, yazısını “İftiralara aldırmadan tecavüzleri yazmaya da kadına şiddete ve eşitsizliğe karşı durmaya da yaşama hakkını ve adaleti savunmaya da devam” diyerek sonlandırdı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.