Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ile söyleşi: “Demirtaş’ın liderler ile ilgili ziyaret ve diyalog çağrısı haklı bulduğum bir husustur”

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Avukat Aydın Altaç, HDP’nin cezaevinde bulunan önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ruşen Çakır’a yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Altaç, Demirtaş’ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e kahvaltı ziyareti ile ilgili sözlerini, “Kahvaltı ziyareti aslında geçmişte olmayan bir şey değildi. Geçmişte liderler bir araya geir, ülkenin sorunlarını görüşürlerdi. Son dönemde Türkiye’deki siyaset dili o kadar sertleşti, insanlar arasında ötekileştirme ve ayrıştırma politikaları  o kadar gelişti ki sayın Demirtaş’ın dile getirdiği insani ilişkilere maalesef günümüzde çok rastlayamıyoruz. İktidar ve ortağının kullandığı dil o kadar itici bir dil ki toplumu kamplaşmaya ayırmış bir durumda. Sadece Sayın Akşener ile değil, sayın genel başkanımızla, diğer liderlerle de o ziyaretlerin olması gerekir. Bu tür insani ilişkilerin mutlaka olması gerekir. Siyaset toplumu rahatlatmalıdır. Topluma gelecek ile ilgili bir umut aşılamalıdır. Demirtaş’ı haklı gördüğüm bir husustur” diye değerlendirdi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.