Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’ın en büyük şansı Macron

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yazdığı yazısında Doğu Akdeniz kriziyle tekrar gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arasındaki gerginliği konu aldı.

Yetkin, Doğu Akdeniz krizinde Macron’un, Erdoğan’ı kendi popülaritesini artırmak için hedef aldığını söyledi: “Erdoğan’ı şahsen hedef almanın kendisine popülarite getireceğine inanan Macron, sanırım etrafındaki birinci sınıf Türkiye uzmanı diplomatları dinlemiyor. Aynı frekanstalar aslında; Erdoğan da Fransa ve AB uzmanı diplomatlarına kulak vermiyor.

Erdoğan’ın da aynı şekilde Macron’a sert çıkışlar yaparak kendi gücünü sağlamlaştırmak istediğini belirtti: “Macron’a ‘Senin şahsımla daha çok sıkıntın’ olacak diye meydan okudu. Amaç belli. Macron muhtemelen kendini tutamayıp Erdoğan’a cevap verecek, böylece Erdoğan da hem Türkiye’deki seçmen tabanı hem de kendi despotik yönetimlerinden bıkan Orta Doğu halklarının gözünde Batı dünyasına kafa tutan lider rolüne devam edecek.”

Yetkin yazısını, “Macron sayesinde Türkiye’nin yakıcı iç sorunları büyük kesimini hükümet ihaleleri alan şirketlerin kontrolündeki medyada yer bulamıyor. Macron şu sıralar ilaç gibi geliyor Erdoğan’a bu tablo karşısında” diyerek sonlandırdı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.