Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Çin’in Uygur bölgesindeki toplama kamplarında ürettiği ürünlere ambargo uygulayacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada, Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki toplama kamplarında Uygur halkını çalıştırarak elde ettiği pamuk, konfeksiyon, elektronik alet ve saç ürünlerine ambargo uygulanacağını duyurdu.

Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nden Mark Morgan, “Çin hükümeti Uygur halkını ve diğer azınlıkları sistematik olarak suiistimal ediyor. Zorla çalıştırma, korkunç bir insan hakları ihlalidir” dedi.

ABD İç Güvenlik Bakan Yardımcısı Ken Cuccinelli de Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Mesleki Beceri Eğitim ve Öğretim Merkezi’nin zorunlu çalışma yeri olduğunu söyledi.

Cuccinelli gazetecilere verdiği demeçte, “Burası bir meslek merkezi değil. Burası bir toplama kampı, dini ve etnik azınlıkların istismara maruz kaldığı ve çalışmaya zorlandıkları bir yer. Bu modern kölelik” diye konuştu ve Çin hükümetinin toplama kamplarını kapatması gerektiğini söyledi.

Karar sonrası ABD Gümrük ve Sınır Muhafaza Kuruluşu’na (CBP) kara listeye alınan şirket ve kuruluşların ürünlerine el koyma yetkisi verildi.  CBP yetkilileri de Sincan’dan gelen tüm pamuk ve domateslere blokaj uygulamaya yönelik bir tedbir üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Temmuz ayında ABD Hazine Bakanlığı, bir milis grubu olan Sincan Üretim ve İnşaat Kolordusu‘nu, Uygurlar ve çoğunluğu Müslüman olan diğer gruplara yönelik suiistimallerle suçlamış ve yaptırımlar uygulamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.