Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Tabip Odası’nın yürüyüşüne polis izin vermedi: “Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz”

İstanbul Tabip Odası’nın, İstanbul Tıp Fakültesi önünden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar yapmayı planladığı yürüyüşe polis izin vermedi.

 ”Yönetemiyorsunuz! Ölüyor, tükeniyoruz” sloganıyla toplanan İstanbul Tabip Odası üyeleri, fakülte önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İstanbul Tabip Odası üyesi, ”Sorumluluğu vatandaşa yükleyerek salgın yönetimini bir asayiş sorunu olarak gören zihniyete karşıyız” dedi.

“Yürüyüşümüze izin verilmediği için yapamıyoruz, basın açıklaması yaptıktan sonra dağılacağız” diyen İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip şöyle devam etti: ”Emeklilik oranları yükselmekte ve meslekte kaçışlar görülmekte. Bunu düzeltmek için sağlık çalışanlarının moral ve motivasyona ihtiyacı var. Yetkilileri, bu sorunu hep birlikte çözmeye çağırıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler