Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ahmet Davutoğlu’na “hayırlı olsun” ziyareti: “Kendi mahallelerimizden çıkarak başka insanları da kucaklamalıyız”

Haber: Özgür Özdemir & Okan Yücel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu bugün Gelecek Partisi’nin genel merkezinde ziyaret etti.

İki parti heyeti arasında saat 13.00’te başlayan görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Saat 15.00’te kameralar karşısına geçen iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Davutoğlu siyasette uzlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi: “Soğuk Savaş döneminden gelen kültürleri yıkarak ve kendi mahallelerimizden çıkarak kendi alışık olduğumuz siyasi atmosfer dışındaki insanları da kucaklamalıyız. Bu açıdan sayın genel başkanın ziyareti oldukça önemli.

Soru-cevap kısmında ise ilk olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamasıyla başlayan tartışmalar CHP liderine soruldu. Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Türkiye’de milyonlarca insan çöp konteynırlarından geçinirken bu konunun tartışılması anlamlı değil. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin ortak değeridir.

“Seçim sisteminin değiştirilmesi düşünülüyorsa iktidar gidici demektir”

Mevcut ittifakların durumu ve seçim sisteminde yapılması muhtemel bir değişikliğin sorulması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu görüşme hayırlı olsun ziyaretiydi ve ittifak gündeme gelmedi. Seçim mevzuatını değiştirmeyi düşünüyorlarsa bu iktidar gidici demektir” derken Ahmet Davutoğlu, “Maç sürerken kural değiştiren kişiler oyunu kaybedeceğini düşünenlerdir” dedi.

“Türkiye en haklı olduğu konuda yalnız kaldı”

Basın toplantısında dış politikadaki güncel gelişmeler de ele alındı. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin diplomaside yaşadığı yalnızlıktan yakınırken bu sebepten dolayı Türkiye’nin kendi haklarını savunmakta zorlandığını belirtti. CHP lideri, Türkiye’nin İsrail, Mısır, Suriye gibi ülkelerde büyükelçiler bulundurması ve onlar vasıtasıyla diplomatik temaslarını hızlandırması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, mevcut dış politika gelişmeleri hakkında “Bu ülkenin dışişleri bakanı kim? Mevlüt Çavuşoğlu mu? İbrahim Kalın mı yoksa Hulusi Akar mı? Türkiye, en haklı davasında yalnız kalmıştır. Dış politikada en son söyleyeceğinizi en başta söylerseniz manevra alanınızı kaybedersiniz” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu ise dış politikadaki sorunlar hakkında şunları söyledi: “Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya’daki politikası doğrudur. Ancak politikası ne kadar haklıysa yürütülen diplomasi de o kadar yanlıştır. Maalesef şu anda Doğu Akdeniz’deki Navtex ilanı tamamen göstermeliktir. Bize destek veren tek ülke Azerbaycan. Türkiye derhal dış politika denklemlerini değiştirmelidir.”

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin diğer siyasi parti liderlerine örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtirken CHP’ye iadeyi ziyarette bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.