Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Trump: “Erdoğan’a ‘korkunç’ diyorlar ama benim aram iyi”

Gazeteci Murat Yetkin YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump‘ın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşüncelerini kaleme aldı.

ABD’li gazeteci Bob Woodward’ın “Rage-Öfke” kitabında Türkiye ve Erdoğan ile ilgili iddiaların da bulunduğunu aktaran Yetkin, “Kitapta Türkiye’yi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da ilgilendiren bölümler var. Woodward, Trump ile 22 Ocak 2020 tarihinde yaptığı görüşmede dış politika kararlarını nasıl aldığını sorduğunda aldığı yanıtı şöyle yazmış: ‘Bana Suriye’deki savaş üzerine Türk lideri Erdoğan ile çalıştığını söyledi. Trump, ‘Belki böyle olmaması bekleniyor çünkü herkes ona ‘Ne korkunç bir adam’ diyor ama ben gayet iyi anlaşıyorum’ dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baskıcı bir lider, berbat bir insan hakları karnesi var. ‘Ama benim işime geliyor. Tuhaf değil mi, [muhataplarım] ne kadar sert ve acımasız ise, onlarla o kadar iyi anlaşıyorum, ilişkilerim böyle.’ Woodward’a göre, Trump şöyle devam etmiş: ‘Ama belki de bu çok da kötü bir şey değildir. Kolay olanlar, belki de benim aramın iyi olmasından o kadar da hoşlanmadıklarımdır’. Trump geçenlerde bunu başka türlü söylemiş, bazı dünya liderlerinin kendisini arayarak Erdoğan’a yalnız kendisinin sözünün geçeceğini, kendisinin konuşmasını istediklerini söylemişti. Şimdi bir de ‘korkunç’, (İngilizcesini de söyleyelim, ‘horrible’) lafı çıktı” dedi. Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.