Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahreyn Kraliyet Dağcılık Takımı’nın Nepal’e girişine koronavirüs yasağına rağmen izin verildi

İçlerinde Bahreyn Prensi Şeyh Nasır bin Hamed El Halife’nin de bulunduğu 18 kişilik Bahreyn Kraliyet Dağcılık Takımı, koronavirüsten dolayı uygulanan ülkeye giriş yasağına rağmen Nepal’e giriş yaptı. Mart ayından beri uygulanan yasaktan 00ötürü büyük miktardaki turizm gelirlerinden yoksun olan Nepal’de yetkililer, Körfez ülkesinden gelen ekibe bir ayrıcalık tanıdı.

AFP’nin haberine göre, Bahreyn Kraliyet Dağcılık Takımı, dünyanın en yüksek sekizinci zirvesine sahip olan Manaslu Dağı’na ve deniz seviyesinden yüksekliği 6 bin 119 metre olan Lobuche Dağı’na tırmanmak için daha önce ülkeye giriş yasağı getiren Nepal’e ulaştı. Aralarında Bahreyn Prensi El Halife’nin de olduğu 18 kişilik ekip, bir haftalık karantina sonrası helikopterle tırmanışa başlayacakları bölgeye gidecek. Ekip bu kapsamda, Nepal ve Himalaya bölgesinin yerlileri olan “şerpalar” eşliğinde bölgede keşfe çıkacak. Bahreyn Kraliyet Dağcılık Takımı, gelecek sene ise dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest’e çıkmayı planlıyor. 

Mart ayında koronavirüs salgınından dolayı ülke sınırlarını bütün uluslararası uçuşlara kapatan Nepal, ekonomisinde önemli bir yer tutan turizm gelirlerinden uzun süre yoksun kaldı. Temmuz ayının sonlarında Everest de dahil olmak üzere dağlık bölgelerini turizme yeniden açan ülke, sonbahar dağcılık sezonu öncesi turizmin yeniden canlanmasını bekliyordu. Ancak 28 milyon nüfuslu ülkede salgındaki vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesi, hükümetin uluslararası uçuşlara karşı uyguladığı yasağın süresini ekim ayına kadar uzatmasına neden oldu.

Himalaya Dağları’nın yakınlarında bulunan ülkede şu ana kadar toplam koronavirüs vaka sayısı 58 bin iken virüsten dolayı 379 kişi hayatını kaybetti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.