Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş, Galatasaray ve Alanyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden Alanyaspor, Beşiktaş ve Galatasaray’ın 3. ön eleme turunu geçmeleri halinde karşılaşacağı rakipler belli oldu. Alanyaspor, Avrupa Ligi’nde play-off turuna çıkması halinde Mura-PSV maçının galibiyle karşılaşacak. Beşiktaş ise Portekiz ekibi Rio Ave’yi elemesi durumunda Milan-Bodo Glimt eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Galatasaray’ın play-off turuna çıkması halindeki rakibi ise Willem II-Rangers eşleşmesinin galibi olacak.

Ianis Hagi, babasının efsane olduğu takıma rakip olabilir

Galatasaray’ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi’nin oğlu lanis Hagi, olası bir Galatasaray-Rangers eşleşmesinde, babasının iz bıraktığı kulübe karşı forma giyecek. 21 yaşındaki lanis, bir dönem Galatasaray altyapısında da forma giymişti. Liverpool’un efsane kaptanı Steven Gerrard’ın çalıştırdığı Rangers geçen sene İskoçya Ligi’nde şampiyon olurken UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kadar ilerlemişti.

Hakan Çalhanoğlu bu kez Türkiye’de rakip olabilir

Olası bir Milan-Beşiktaş eşleşmesinde ise Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncularından Hakan Çalhanoğlu, ilk kez bir Türk takımına karşı forma giyebilir. Milan, geçen sene İtalya Serie A Ligi’nde verilen koronavirüs arasından sonra liglerin tekrar başlamasıyla birlikte üst üste galibiyet serisi yakalayıp UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazandı. 

Alanyaspor ise tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi verirken, Akdeniz ekibinin Rosenborg’u elemesi durumunda muhtemel rakibi ya Sloven temsilcisi Mura ya da Hollanda’nın köklü takımlarından PSV Eindhoven olacak. PSV geçen sene Ajax’ın ardından Hollanda Ligi’ni ikinci sırada tamamlarken Mura ise Slovenya 1. ligi PrvaLiga’yı dördüncü sırada bitirmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.