Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasetbilimci Doç. Dr. Sibel Oktay ile söyleşi: “Koalisyon hükümetlerinin başarılı olabilmesi için en önemli ölçüt, partilerin taviz verebilmesi”

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Illinois Üniversitesi’nden siyasetbilimci Doç. Dr. Sibel Oktay, koalisyon politikaları, Avrupa Birliği ülkeleri hükümetlerinin koalisyon performansları ve Türkiye’de koalisyon hükümetlerinin başarılı olabilmesinin ölçütleri konusunda Yusuf Said Akcakaya’nın sorularını yanıtladı.

“Avrupa ülkelerinin yüzde 80’i koalisyon hükümetleriyle yönetiliyor. Bunun sürdürülebilir olmasının en önemli sebeplerinden biri, siyasi partilerin taviz verebilmesi” diyen akademisyen Sibel Oktay, “Türkiye’de bir koalisyon hükümeti başarılı olabilecekse, bunun en önemli ölçütü partilerin taviz verebilmeleri olacaktır” yorumunda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.