Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biyogaz enerji santraline karşı eylem yapan Çapaklı köylülerinin arazileri, cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kamulaştırıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Çapaklı Mahallesi’ne yapılmak istenen biyogaz enerji santraline karşı eylem yapan köylülerin arazilerinin cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamulaştırılmasına karar verildi.

Bugün (24 Eylül) 31254 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2970 sayılı cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile “Ege Biyogaz Enerji Santrali’nin yapımı amacıyla” bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamulaştırılmasına karar verildiği duyuruldu.

Evrensel’in haberine göre, Çapaklı köylülerinin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, kamulaştırma kararı verilen 5 parsel arazinin tamamının Çapaklı köylülerinin zeytinlik ve meyve bahçelerinden oluştuğunu açıkladı.

Ne olmuştu?

Köylüler, Manisa Salihli ilçesine bağlı Çapaklı Köyü’nde yapılmak istenen Ege Biyogaz Enerji Santrali’ni temmuz ayında protesto etmeye başladı. 15 Temmuz’da, Manisa Kaymakamlığı’ndan yapılam “Mahkeme kararını bekleyin” açıklamasına rağmen jandarma ekiplerinin eşliğinde köyde yol yapım çalışmaları başlatıldı. 24 Temmuz günü köylülerin direnişine sert bir şekilde müdahale eden jandarma, 30’a yakın köylüyü darp ederek gözaltına aldı.

Çapaklı köylülerinin 24 Temmuz’daki direnişine müdahale eden jandarmalar 30’a yakın protestocuyu darp ederek gözaltına aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.