Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

39. İstanbul Film Festivali hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak ekranlarda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali, ekim ayında çevrimiçi olarak sürecek. Aynı zamanda salon gösterimlerinin de başlayacağı festivalin biletleri 2 Ekim Cuma günü satışa çıkacak.

Filmekimi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl festival galalarıyla birleşiyor. Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları filmleri Cinemaximum Nişantaşı City’s ve Kadıköy Sineması’nın yanı sıra, festivalin çevrimiçi gösterim sitesi filmonline.iksv.org’da da erişime açılıyor. Uluslararası yarışma filmleri ise yalnızca filmonline.iksv.org üzerinden izlenebilecek. Festival kapsamında ekim ayında toplam 40 yeni film gösterilecek.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle filmler için gişelerden basılı bilet alınamayacak, sinema biletleri satış işlemleri yalnızca biletix.com adresi üzerinden yapılacak. Çevrimiçi gösterimlerin biletleri yalnızca filmonline.iksv.org adresinden, 2 Ekim Cuma saat 10.30’dan itibaren alınabilecek.

Uluslararası yarışma

39. İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde, “sinemaya yeni bakışlar” temasını izleyen filmler, festivalin büyük ödülü Uluslararası Altın Lale için yarışacak. Uluslararası Yarışma’da 12 film yer alacak. Altın Lale için yarışan filmler yalnızca festivalin çevrimiçi platformu filmonline.iksv.org’da gösterilecek.

İKSV’nin 16 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığını yürüten, İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına en iyi filme verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü, bu yıl da Eczacıbaşı Topluluğu tarafından para ödülüyle destekleniyor.

Bu ödülün 10 bin euroluk bölümü Altın Lale’nin sahibi olacak filmin yönetmenine, 50 bin liralık bölümü filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenecek firmaya, 5 bin euroluk bölümü ise Jüri Özel Ödülü’nü kazanacak filmin yönetmenine verilecek.

39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma’nın jüri başkanlığını yönetmen Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Jüri üyeliklerinde ise oyuncu Hazar Ergüçlü, yönetmen Burak Çevik, sinema tarihçisi ve programcı Jasmin Basic ile dağıtımcı Anthony Bobeau bulunacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.