Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salt Perşembe Sineması “Evde” başladı

Salt Perşembe Sineması “Evde”, dün akşam (24 Eylül) saltonline.org’da başladı. Çevrimiçi gösterim programı, Tahran’dan Tallinn’e, Lizbon’dan Pekin’e, Berlin’den New York’a, Hong Kong’dan Luanda ve Winnipeg’e uzanan bir seçkiyle şehri ve şehrin ritmini, normallerini dönüştüren canlı sokak kültürlerini bir araya getiriyor.

Kurgu ve belgesel 10 filmden oluşan Salt Perşembe Sineması “Evde”, yoğun kentleşmenin vurduğu mahallelerdeki değişim rüzgarlarının, sorgulanmayan bir geleneğe karşı daha hakkaniyetli bir gelecek talebinin, bireysel ve toplumsal varoluş çabalarının ve her kesimden insanı buluşturan sokaklardan doğan yeni anlatıların peşinden gidiyor.

“Evde”, gökdelenleriyle meşhur bir megakent, iç savaştan çıkmış bir şehir ya da teknolojinin hızına ayak uyduramayan bir yerleşim yerinde kamusal mekanların, renkli ve bir o kadar da karmaşık yapıdaki sokak kültürlerinin etkisiyle nasıl başka amaç, kimlik ve ifadeler kazandığına bakıyor. Ali Jaberansari’nin komedi-dram türündeki “Tehran Şehr-i Eşg” (Tahran: Aşkın Şehri) filmiyle başlayan festival, 29 Kasım’a kadar devam edecek.

Yalnızca Türkiye’den erişime açık olan “Evde” filmleri, orijinal dilinde Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.

Perşembe Sineması “Evde” programı

24-26 Eylül

Ali Jaberansari, Tehran Şehr-i Eşg [Tahran: Aşkın Şehri], 2018

1-4 Ekim

Jaan Tootsen, Uus Maailm [Yeni Dünya], 2011

8-11 Ekim

Rita Maia ve Vasco Viana, Batida de Lisboa [Lizbon’un Ritmi], 2019

15-18 Ekim

Peng Fei Song, Underground Fragrance [Yeraltı Esansı], 2015

22-25 Ekim

Johannes Schaff, Symphony of Now [Bugünün Senfonisi], 2018

29 Ekim-1 Kasım

Selina Miles, Martha: A Picture Story [Martha: Bir Fotoğraf Öyküsü], 2019

5-8 Kasım

Marten Persiel, This Ain’t California [Burası Kaliforniya Değil], 2012

12-15 Kasım

Bo Wang ve Pan Lu, Many Undulating Things [İnişli Çıkışlı Birçok Şey], 2019

19-22 Kasım

Mário Patrocínio, I Love Kuduro [Kuduro’yu Seviyorum], 2014

26-29 Kasım

Ryan McKenna, Cranks [Sersemler], 2019

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.