Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – HDP: Neler oluyor, sırada parti kapatma mı var?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, 25 Eylül günü gerçekleşen ve çoğunluğu HDP mensubu 82 kişinin gözaltına alındığı operasyonun siyasi anlamını yorumladı.

“Bütün bu tablo ‘Neden 6 yıl sonra yeniden?’ sorusuna da ‘Neler oluyor?’ sorusuna da haklılık kazandırıyor.
Dosyanın yeniden açılması CHP-İyi Parti ittifakını zor bir zamanda yakalandı. Hükümetin HDP hamleleri, AK Parti-MHP ittifakının CHP-İYİ arasını açmak için elindeki en güçlü silah. Özellikle İYİ Parti’de Koray Aydın’ın kurultay darbesi ardından Meral Akşener iç sorunlarla meşgul. Yarın kendisinin başına da gelebilecek bir girişimi desteklemesi dahi mevcut koşullarda şaşırtıcı olmamalı. Tıpkı zamanında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması tuzağına düşmesi gibi. Son örnekte bile, Kılıçdaroğlu ‘İşte PKK ile kol kola’ kara propagandasına maruz kalmamanın psikolojik baskısıyla açıktan tepki vermek yerine HDP eş başkanı Sancar’a telefon etmekle yetindi.
Erdoğan ve Bahçeli, HDP-dışı muhalefeti HDP üzerinden baskı altına alıp pasifleştiriyor. Bu nedenle sırada HDP aleyhine kapatma davası açılıp açılmaması sorusu meşruiyet kazanıyor
” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.